Opinto.net

Opinto.net

Sivut liittyvät Uskonnon verkot -kirjasarjaan. Palaa Opinto.netin pääsivulle. Ohjeita tehtäviin vastaamiseen.


Opinto.net

Etusivu | Uskonto ja maailmankatsomus | Maailmanuskonnot | Kirkkohistoria | Uskonto Suomessa
| Kirkkokunnat | Raamattu | Etiikka | Kirja | Opettajalle
Indigo James: Tieteellinen raamatuntutkimus

Indigo James: VT:n synty ja kirjaryhmät

Indigo James: Mikä on liitonarkku?

Indigo James: Psalmit ja Sananlaskut

Indigo James: Keitä olivat profeetat?

Indigo James: Kuka oli Jeesus Nasaretilainen?

Indigo James: Mitä ovat evankeliumit?

Indigo James: Apostoli Paavali

Indigo James: Ilmestyskirja


Verkkopolku.com
Opintoverkko 3
Extra.opintoverkko.fi

INDIGO JAMES (osa 10): ILMESTYSKIRJA

K:
anteeksi...

PJ
(puheenjohtaja): Aikamme alkaa olla lopussa ja me kiitämme...

K:
....matkustin 900 kilometriä etelään vain kysyäkseni tohtori Jamesilta tiedemiehen ja elokuvaihmisen näkemystä siitä, mikä on se ilmestyskirjassa mainittu peto ja pedon luku? Se mainitaan useissa elokuvissa (mm. Seitsemäs enne ja Ennustus), jotka ovat saaneet vaikutteita Ilmestyskirjasta.

IJ:
Ilmestyskirja kirjoitettu vainotilanteessa, joten asioita ei voinut sanoa suoraan "Tässä vaaditaan viisautta. Se, jolla on ymmärrystä, laskekoon pedon nimen lukuarvon: se on erään ihmisen luku, ja se luku on kuusisataakuusikymmentäkuusi." (Ilm.13:18) Kreikan ja heprean kielissä kirjaimia käytettiin myös numeroina. Monessa käsikirjoituksessa on luvun 666 asemasta 616. Miksi näin? (666-50=616, lukuarvo 50 on kirjaimella n; katso seuraava kohta) "se on erään ihmisen luku" (Ilm.13:18) todennäköisesti tarkoitettiin "keisari Neroa". Nero = Neron (kreikkalaisittain kirjoitetut nimet loppuvat aina konsonanttiin esim. Sokrates, Platon, Aristoteles...). Tuosta lisätystä tai lisäämättömästä lopussa olevasta n-kirjaimesta voi selittyä eri käsikirjoituksissa oleva vaihtelu pedon luvun suhteen (666 tai 616).

Kirjahan päättyy suureen finaaliin, jossa kuvataan Jeesuksen toinen tuleminen. Vaikuttava, mutta myös pelottava kirja. On tunnettava kirjan tausta, ettei turhaan ahdistu kirjan näkymistä.

PJ:
Kiitokset kaikille kysymyksistä ja vieraallemme, Indigo Jamesille, perusteellisista ja asiantuntevista vastauksista.

Tilaisuus oli lopussa. Luentosalin yleisö puhkesi spontaaneihin aplodeihin. Täytyy myöntää, että tilaisuus oli ylittänyt kaikki odotukseni. Tunsin lievää syyllisyyttä niiden ihmisten puolesta, jotka eivät olleet mahtuneet saliin tai eivät olleet jostain syystä saapuneet paikalle. Muistiinpanoja oli kertynyt useita liuskoja. Varsinaiseen luentotilaisuuteen en enää ehtinyt jäämään.Tulosta tämä sivu / Print this page

©
Palvelun tarjoaa Opintoverkko Oy:n www-sivupalvelu.
Tekninen toteutus Tuomo-Media, 2002-2003